Checklista vid utflyttning

FÖR DIG SOM FLYTTAR UT

Lycka till med flytt till ditt nya hem och tack för din tid som medlem i Brf Kajplats Kvarnholmen. Vi hoppas att du har trivts.

1.     Säg upp garagekontrakt i god tid (3 månaders uppsägningstid), genom att kontakta Parkit. Parkering / Brf Kajplats Kvarnholmen (smartbrf.se). Fjärrkontroll till garageport lämnas i Styrelsens brevlåda i port 4B.

2.     Anmäl utflyttning och begär slutavläsning av ditt el-abonnemang.

3.     Avsluta ditt ev. avtal med Telia 3 Play om utökat utbud (utöver grundutbudet): https://www.telia.se/privat/bredband/kollektiva-tjanster

Router, TV box och tillhörande fjärrkontroll tillhör föreningen och ska lämnas kvar i lägenheten till köpare

4.     Lämna full uppsättning med nycklar till köpare: två lås i lägenhetsdörr, postlåda, nyckelbrickor till fastigheten. Har du blivit av med några nycklar eller nyckelbrickor ska du polisanmäla och meddela Styrelsen via mejl till styrelsen@brfkajplatskvarnholmen.se

5.     Det är tillåtet att byta lås på dörrarna. Har du bytt lås, är det ditt ansvar som säljare att återställa och installera original-lås. Original-låset måste alltid lämnas kvar i lägenheten. Om nya ägarna skall överta ett icke-standard lås måste de informeras om ansvaret som följer med detta.

6.     Lämna full uppsättning av instruktionsböcker till vitvaror etc. till köpare.

7.     Fungerande brandvarnare ska lämnas kvar och finnas i lägenheten.

8.     Flyttanmälan hos skatteverket (https://skatteverket.se/privat/folkbokforing/flyttanmalan) och adressändring (https://www.adressandring.se/)

9.     Var varsam om väggar, golv och hiss när du flyttar ut. Ytterdörren får inte ställas upp på annat sätt än med den strömbrytaren som finns ovanför dörren (grå box). Mycket viktigt att strömbrytaren till dörröppnaren slås av! Glöm ej sätta på strömmen och stänga dörren när ni är klara.

10.Det förråd som är inkluderat i nyttjanderätten till din bostadsrätt ska vara tomt och tillgängligt för köpare. Det ingår i överlåtelsen. Bortforsling av kvarlämnade saker i allmänna utrymmen kommer att debiteras. Om även låset ingår i överlåtelsen så skall lås och nycklar överlämnas av säljaren till köparen.

11.I miljörum och kassuner får enbart sådant slängas som är uppmärkt vid. Grovsopor samt miljöfarligt avfall är medlems egen ansvar att lämna på t ex Nacka kommuns kretsloppscentraler: https://www.nacka.se/nackavattenavfall/avfall/lamna/kretsloppscentraler/

Saknas något av det som beskrivs ovan är det säljares ansvar att ersätta köpare för det